NOHMI

Dit concert heeft plaatsgevonden op vrijdag 16 februari 2024

Miran Noh, jazzpianiste en componiste, richtte in 2019 NOHMI op, een modern jazz ensemble. De bandleden hebben elkaar leren kennen op Codarts, het conservatorium van Rotterdam. NOHMI startte als trio met naast Miran Noh (Zuid-Korea) op piano, Patricia Mancheno (Spanje) op contrabas en Auke de Vries (Nederland) op drums. Het ensemble is daarna uitgebreid tot een kwintet met Koen Smits (Nederland) op trompet en Claudio Jr de Rosa (Italië) op tenorsaxofoon.

Miran Noh heeft zowel jazz als klassieke muziek gestudeerd en haalt haar invloeden uit beide genres; van Bach en Ravel tot Bill Evans, Brad Mehldau en Shai Maestro. De composities zijn getekend door sterke motieven en veel polyfone lagen. De impressionistische invloeden zijn terug te horen in de klankkleur, orkestratie en  harmonische concepten die doen denken aan Ravel, Debussy en Prokofiev. Deze elementen worden gecombineerd met  vorm en improvisatie vanuit jazz. 

NOHMI is onder andere genomineerd voor de Leiden Jazz Award 2021, Grachten Jazz Concours 2021 (halve finale), Erasmus Jazz Price (finale) en de Karel van Eerd Music Award 2021.
Het debuutalbum, “A bird at the edge”, werd gepresenteerd op Injazz 23, North Sea Jazz 23, Avignon Jazz Festival 23 en Make It Jazz 23.

https://linktr.ee/nohmi/

BEZETTING

  • Miran Noh – piano
  • Patricia Mancheño – contrabas
  • Auke de Vries – drums
  • Claudio Jr. De Rosa – tenorsaxofoon
  • Koen Smits – trompet

FOTO’S

Fotograaf: Olga Beumer

VIDEO’S

Camera: Angélique Boel