LA Roffa Project

5 juli 2024
20:00
Locatie: De Fruitvis, Marconistraat 43, 3029 AH Rotterdam
prijs: € 15,–

LA Roffa Project is een jonge groep onder leiding van de Spaanse trompettist Antonio Peñalver, tevens componist en arrangeur van de band. De leden van de band zijn opgeleid aan ons eigen Codarts in Rotterdam.

In de korte levensduur van de groep hebben ze al opgetreden in zowel Spanje als Nederland. Recentelijk stonden ze op het North Sea Jazz Festival 2023, Codarts talentenpodium. Daarnaast speelden ze al in Rotterdam in De Doelen, Brand New Jazz Festival, Dizzy en in de Yellow House-sessies van Codarts.

Leden van LA Roffa komen uit verschillende landen en hebben verschillende culturele achtergronden: Spaans, Costa Ricaans en Nederlands, maar de gemeenschappelijke interesse in de fusie van afro-cubaanse muziek, flamenco en jazz bracht de bandleden samen op het Codarts conservatorium in Rotterdam.

Antonio’s composities combineren zijn jazzachtergrond met rechttoe rechtaan melodieën en groovy ritmes, die de muziek zowel interessant maken voor de jazzluisteraars als tegelijkertijd zeer plezierig en dansbaar voor elk lid van het publiek. Op het podium wil LA Roffa Project dit soort sfeer creëren, net als enkele van hun grootste inspiratiebronnen, bijvoorbeeld Omer Avital, Jerry Gozález en Pablo Martín Caminero.

BEZETTING

Antonio Peñalver – trumpet
Diego Hernández – drums
Menno Bosch – bass
Dani Brands – piano and keys
Carmen Martínez – percussion