Jazz & Strings

Dit concert heeft plaatsgevonden op vrijdag 19 april 2024

Het Rotterdamse strijkorkest Verse Vis speelt samen met een jazzkwintet eigen composities van jazzviolist Jasper le Clercq en jazzpianist Bart Egeter. Ook arrangeerden zij beiden een aantal jazzstandards voor deze bijzondere combinatie. Strijkorkest Verse Vis is voortgekomen uit de eerste editie van Jazz & Strings vorig jaar bij Jazz in de Fruitvis. Dat project beviel zo goed, dat het initiatief is genomen om van het ad hoc ensemble een semi-permanent strijkorkest te maken. Het orkest onder leiding van Jasper le Clercq legt zich toe op het spelen van jazz en geïmproviseerde muziek. Jasper is al zijn hele muzikale leven bezig te swingen, grommen, grooven en funken op zijn viool en daagt het strijkorkest uit dat vrolijk met hem mee te doen. Soms een gloedvolle strijkorkestklank dan weer een gruizig geluid tot op het bot.

Voor Jazz & Strings editie 2 is naast het 14-koppige strijkorkest een jazzkwintet samengesteld onder leiding van Bart Egeter. Samen gaan ze zorgen voor een veelkleurig, spannend en uniek concert van strijkorkest met jazzband en jazzband met strijkers!

BEZETTING

Verse Vis: Jasper le Clercq, Annet Smits, Frank Zeppenfeldt, Inge Koppert, Marga van Lonkhuijsen, Rens Huffmeijer, Tamira van Vliet, viool; Dorothee van Geffen, Annemarije Plaizier, Samy Ouahsine, altviool; Angélique Boel, Clara Linders, Marit van Vliet, cello; Marloes van Kemenade, contrabas.

Kwintet: Koos van der Hout, trompet; Stanislav Mitrović sax en basklarinet; Bart Egeter, piano; Han Slinger, contrabas; Pim Dros, drums en basklarinet

FOTO’S

Fotograaf: Olga Beumer

VIDEO’S