Henri Noorlander Kwintet

20 september 2024
20:00
Locatie: De Fruitvis, Marconistraat 43, 3029 AH Rotterdam

De laatbloeier Henri Noorlander presenteerde met zijn album “Let’s Go Back” (2019) en EP “New Mountains” (2023) originele en energieke jazz-van-vandaag. De zelf geschreven stukken hebben mooie recensies gekregen in Jazzflits. Hij heeft een puike groep muzikanten om zich heen verzameld. 4 toppers uit de nederlandse jazz scene krijgen alle ruimte in dit kwintet.

In zijn muzikale verleden speelde Noorlander in verscheidene bands, deed mee aan muzikale projecten, zelf georganiseerde jazzlabs en duoprojecten en een aantal optredens op North Sea Jazz – VIP (Birdland in Rotterdam Ahoy’). Hij leidt ook de maandelijkse jamsessies bij de oudste jazzclub van Nederland – DJS in Dordrecht.

Gitarist en componist Michiel Stekelenburg, een bekende naam in de moderne jazzscene, staat bekend om zijn bijdragen aan zowel de pop- als jazzwereld. Zo speelde hij eerder met internationale grootheden als Marcus Miller en Damien Erskine, en nationale prominenten als Eric Vloeimans en Shirma Rouse. Zijn debuutalbum Hypnos (2011) en opvolger Layers (2016) werden geprezen om vernieuwende composities en meesterlijke gitaarwerk. Een van de invloedrijkste e-zines ‘All About Jazz’ schreef eerder: ‘Stekelenburg shines as composer and guitarist, and his fine band never fails to deliver’.

Als meervoudig rietblazer (sopraan-, tenor- en baritonsaxofoon; klarinet en basklarinet en fluit) nam Nils van Haften ruim 30 cd’s op en trad op in kleine groepen en grotere ensembles als The Bob Brookmeyer New Art Orchestra, The Dutch Jazz Orchestra, The Metropole Orchestra, De Frankfurt Radio Bigband en het New Rotterdam Jazz Orchestra. Daarnaast is hij docent saxofoon aan Codarts Rotterdam.

Bassist Cord Heineking vestigde zijn naam in de jazz-scene door succesvolle deelname aan verschillende muziekconcoursen. Zo won hij in 1998 met de band “Lines End” de Dordtse Jazz Prijs, de Leiden Jazz Award, in hetzelfde jaar ook nog de Erasmus Jazz Prijs en de derde prijs tijdens het Pim Jacobs Concours. Een veelzijdig bassist en componist die zowel elektrisch als akoestisch uit de voeten kan.

Ruud Voesten is een Rotterdamse drummer en componist. Hij studeerde bij Joop van Erven, René Creemers, Joost Patočka en Hans van Oosterhout en behaalde in 2015 zijn masterdiploma aan het Codarts Conservatorium. Naast zijn eigen band Ambrosia werkt Ruud met onder andere Marit van der Lei, RHEIN en Evi Bosman. Hij geeft drumles bij de muziekschool in Zoetermeer en in zijn eigen studio in Rotterdam.

Kortom: een topensemble! Een mooie opening van ons seizoen 2024/25!

https://henrinoorlander.nl/

BEZETTING

  • Henri Noorlander – piano
  • Nils van Haften – tenorsax
  • Michiel Stekelenburg – gitaar
  • Cord Heineking – contrabas
  • Ruud Voesten – drums